Positieve Gezondheid

Positieve Gezondheid is in Wijzer in de Wijk als vliegwiel gebruikt voor zowel de integrale samenwerking in de wijk, als voor het bevorderen van de gezondheid van inwoners. Positieve Gezondheid is een bredere kijk op gezondheid, uitgewerkt in zes dimensies: lichaamsfuncties, mentaal welbevinden, zingeving, kwaliteit van leven, meedoen, dagelijks functioneren en de invloed van de omgeving hierop.

Op deze pagina lees je hoe we Positieve Gezondheid hebben toegepast in de gesprekken en samenwerking in de Wijken. Zie ook de Wijkprofielen over hoe we in Wijzer in de Wijk gebruik hebben gemaakt van het concept van Positieve Gezondheid in data.

Mini-masterclass Positieve Gezondheid

In Den Haag Zuidwest willen we graag breed het goede gesprek over gezondheid voeren. Nu gebeurt dat vooral door het gezondheidsteam (bestaande uit GGD en de Welzijnsorganisatie Wijkz). Maar om écht in de haarvaten van de wijk te komen wil ook het informele netwerk deze gesprekken voeren. De mini-masterclass Positieve Gezondheid heeft een diverse groep wijkprofessionals de handvaten gegeven om dit gesprek in de wijk te voeren, hierdoor krijgen we nog scherper welke gezondheidsprioriteiten in de wijk spelen en waar we als organisaties op in moeten spelen en interveniëren.

Plaat met uitkomsten van de Masterclass in Den Haag ZuidWest

Basisingrediënten Positieve Gezondheid in de wijk

Wil je ook aan de slag met Positieve Gezondheid in je wijk? Doe dan je voordeel met een basisopzet, naast de mini-masterclass.

Instituut voor Positieve Gezondheid

Het instituut voor Positieve Gezondheid (Institute for Positive Health (iPH)) is dé motor om de beweging rond Positieve Gezondheid te stimuleren, te versterken en te versnellen. Bij iPH kan iedereen terecht voor inspiratie, scholing en praktische instrumenten om met het gedachtegoed aan de slag te gaan.

Ga naar de inhoud