Inzicht

Hoe krijg je inzicht in of je (de juiste) inwoners bereikt met jouw aanpak of interventie? En hoe werf je inwoners om mee in gesprek te gaan over hun gezondheid? Op deze pagina delen we twee aanpakken uit Wijzer in de Wijk. Onder In gesprek vind je meer tools voor het in gesprek gaan met inwoners.

Welke inwoners bereik je?

In Wijzer in de Wijk is casuïstiekbespreking tussen de eerstelijn en sociaal domein een waardevol instrument gebleken om de onderlinge kennis over de complementaire waarde van het sociaal domein aan het medisch domein te vergroten.

In deze aanpak illustreren we de opzet van onze casuïstiek-workshop, in het kader van Welzijn op Recept in Alphen aan den Rijn.

Doelgroepparticipatie

Gemeenten betrekken steeds vaker hun inwoners bij de ontwikkeling van beleid. Ze hopen hiermee de kans op draagvlak, adoptie en implementatie te vergroten. In deze Handreiking geeft TNO handvatten om op een betekenisvolle en planmatige manier samen te werken met de doelgroep.

Hoe werf je inwoners voor een focusgesprek?

Een focusgesprek is een manier om met inwoners in gesprek te gaan over wat hun (gezondheids)behoeftes zijn en wanneer ze wel of niet deel zouden nemen aan een interventie of bijeenkomst?

In dit Stappenplan bespreken we een aantal praktische tips voor het werven en organiseren van focusgesprekken met inwoners in de wijk.

Zie ook

Zie bij Voorbeelden uit de Praktijk, hoe dit in de praktijk heeft uitgepakt, of bekijk de Checklist Bereiken en Betrekken van inwoners met een lage SES en/of migrantenachtergrond in je gemeente van Pharos.

Ga naar de inhoud